Over mij

"Your heart knows the way. Run in that direction."
- Rumi

Als kind was ik een dromer, ik hield van de natuur en tekende mijn schoolschriftjes tijdens de lessen helemaal vol met dieren. Soms had ik last van harde geluiden, rook ik geuren heel sterk en voelde ik andermans stress. Toen ik opgroeide kreeg ik in de gaten dat ik erg gevoelig was en dit vond ik lange tijd vervelend. Ik was snel overprikkeld erg streng voor mezelf, ik deed mijn best om alles goed te doen en geen fouten te maken. Ik was perfectionistisch en prestatiegericht.

Tijdens mijn studie Social Work ging ik drie maanden naar India om daar stage te gaan lopen. De reislust was aangewakkerd en na mijn studie vertrok ik naar Nepal. Hier maakte ik kennis met het Boeddhisme, verbleef ik een tijd in een klooster en volgde ik lessen van monniken. In dit klooster maakte ik kennis met meditatie.

Na deze reis besloot ik te settelen in Nederland. Ik had een baan die me veel energie kostte en ik deed werk dat helemaal niet bij mij paste. Ik had veel last van hoofdpijn en ik was constant moe. Mijn relatie liep stroef en diep van binnen wist ik wel dat het niet goed ging, maar een beslissing nemen deed ik niet. Ik negeerde mijn gevoel en de signalen van mijn lichaam. Totdat ik op een dag besloot dat het genoeg was. Mijn relatie liep stuk en in dezelfde week nam ik ontslag.

Buiten de momenten van verdriet voelde ik heel duidelijk; het is tijd om te gaan doen wat ik altijd al wilde doen. Ik vertrok alleen naar Australië en Nieuw-Zeeland om te backpacken. In eerste instantie wilde ik zes maanden gaan, dit zijn uiteindelijk twee jaar en drie maanden geworden. Ik werkte, woonde en reisde rond in Oceanië en Azië waar ik me verdiepte in gedrag, yoga, ademhaling en voeding.

Deze tijd heeft mij in veel opzichten verrijkt. Ik leerde voor mezelf zorgen, van mezelf houden en vanuit mildheid naar mezelf te kijken. Ook werd het mij duidelijk dat zelfliefde te maken heeft met grenzen stellen en met het bewaken van die grenzen. Dit straalde door in de rest van mijn leven: mijn relaties verbeterden en ik voelde me in verbinding met mijn lichaam. Door mezelf ruimte te geven en aandacht te hebben voor mijn gevoel kon ik nog meer vanuit mijn intuïtie leven.

Ik leerde dat mijn gevoeligheid juist een kracht is. Ik was bereid mijn hart open te stellen en de verbinding te zoeken met andere mensen. Niet vanuit angst maar vanuit liefde. Na mijn terugkomst in Nederland besloot ik te gaan studeren aan de Academie voor Holistisch coachen en behaalde ik in maart 2019 mijn diploma. Het is mijn passie om andere mensen te begeleiden naar een leven vanuit gevoel, intuïtie en innerlijke kracht.

Meer info? Neem contact op
Anouk Nijpels Holistisch Coach

Maak kennis met holistisch coachen

Wil je weten of mijn manier van coachen bij jou past en wat ik voor jou kan betekenen?
Neem dan contact met me op.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek