Over mij

"Your heart knows the way. Run in that direction."
- Rumi

Toen ik 25 was woonde ik samen met mijn toenmalige vriend, had ik een goedbetaalde baan in de zorg en veel vrienden. Het leek alsof ik het allemaal goed voor elkaar had maar van binnen was ik diep ongelukkig. Op mijn werkplek waren altijd veel conflicten en er heerste een duidelijke hiërarchie die ik niet goed begreep. Ik kwam elke dag uitgeput en overprikkeld thuis. Er bleef een gevoel knagen dat ik iets te doen had in mijn leven en dat dit het zeker niet was. Het leed van de dieren en de cliënten waar ik mee werkte raakte me enorm en die emoties konden me overspoelen. Vaak kreeg ik dan te horen dat ik maar wat harder moest worden of minder gevoelig moest zijn.

Ik voelde veel aan en pikte constant subtiele signalen op uit mijn omgeving. Ik had nog geen idee hoe ik hiermee om moest gaan en ik vond het vooral enorm lastig. Onbewust nam ik constant energie over van anderen. Mijn gevoeligheid maakte me zo eenzaam en ik voelde me altijd een vreemde eend in de bijt. Ik begreep gewoon soms niet hoe de wereld zo hard kon zijn. Mijn relatie liep stroef en we maakten veel ruzie. Mijn lijf raakte langzaam uitgeput, ik had vaak hoofdpijn en ik was moe.

Op een dag zat ik kotsmisselijk op de vloer van de badkamer en lukte het niet meer om op te staan. Ik dacht: als dit het leven is dan hoeft het voor mij niet. Ik voelde dat het tijd was om een beslissing te maken. Binnen een week verbrak ik mijn relatie en nam ik ontslag. Ik besloot om te gaan voor mijn grote droom en ik kocht een ticket naar Australië.

Op dat verre continent, weg van Nederland, van de maatschappij en van alles wat ik zou moeten zijn, hervond ik het contact met mezelf. Ik maakte de beslissing om me volledig te laten leiden door mijn intuïtie. Mijn gevoeligheid werd mijn kompas. Dat rotsvaste vertrouwen in het leven leidde me naar de meest bijzondere plekken. Ik leerde een belangrijke les: mijn pijn van afscheiding, eenzaamheid en anders voelen kon niet opgelost worden door ander werk, een relatie of een ander land. Ik moest naar binnen, zakken in mijn hart.

Dus dat deed ik. Steeds meer voelde ik me verbonden, met de wereld en met mezelf. Er ontstond een diepe acceptatie van wie ik ben en mijn zelfliefde groeide. Ik zwom met wilde dolfijnen, beklom vulkanen en leerde aarden tussen de rijstvelden in Bali. Twee en een half later stapte ik op mijn slippers uit het vliegtuig in Amsterdam.

Eenmaal thuis werd mijn leven in Nederland een weerspiegeling van mijn groeiende zelfliefde. Voor het eerst durfde ik ook hier ongegeneerd mezelf te zijn. Ik vond een leuke baan, nam afscheid van relaties en verwelkomde nieuwe mensen in mijn leven. In september 2022 verkocht ik mijn huis in Nederland en reed ik met mijn partner en twee honden naar Portugal. Inmiddels wonen we hier al anderhalf jaar met veel plezier, kochten we een huis en werd ik moeder van een prachtige tweeling.

Energieën van anderen neem ik nu alleen nog over als ik daar zelf voor kies, ik heb geleerd om mezelf energetisch goed te beschermen en te reinigen. Mijn spiritualiteit ontwikkelde ik verder en zet ik nu in tijdens het werken met mensen. Het hoort bij wie ik ben.

In mijn coaching zet ik mijn gave om helder te voelen/weten in en combineer ik deze met mijn kennis. Hierdoor leg ik binnen een mum van tijd de vinger op de pijn. Ik geloof erin dat we allemaal met elkaar en de natuur verbonden zijn en dat alles energie is. Dat er teveel duisternis is in deze wereld en dat wij ons licht hierop mogen laten schijnen.

Als je me zou kennen zou je weten dat….

  • Ik intens kan genieten van kleine dingen zoals een bloem langs de weg of een vogeltje voor mijn raam
  • Ik het liefst de hele dag op blote voeten loop
  • Ik heel vaak de kaartjes op mijn kleding laat zitten en er dan de hele dag mee rondloop
  • Ik dol ben op groenten en al een hele tijd vegetarisch eet
  • Ik altijd een paar keer aan de deurklink voel of hij echt wel goed dicht is
  • Ik helemaal kan verdwijnen in een boek en niets meer meekrijg van mijn omgeving

Dit was mijn verhaal, misschien herken je er iets in of is er iets dat je aanspreekt. Ik vind het superleuk om van je te horen dus neem gerust contact met me op via onderstaande knop.

Neem contact met me op

Diploma's

Trauma, rouw en verlies
In house stichting Trajekt 2022

ACT Therapie Basis
ACT guide 2022

Massage Therapeut
The Wellness Academy 2021

Energetische Massage I
Healing Space 2021

HBO Bachelor Holistisch Coach
Academie voor Holistisch Coachen 2017-2019

FiRe Communicatie Trainer
Mecuma 2012-2013

Social Work HBO Bachelor
Hogeschool Zuyd Sittard 2007 – 2011

Heb je vragen?

Neem dan contact met me op.

Neem contact op