Hoe werkt Holistisch coachen?

De coaching bevat elementen van de traditionele therapievormen, we kijken naar je gedachten, herinneringen en je familiesysteem. Daarnaast hebben we ook aandacht voor je lichaam en je energie.

Ik werk vanuit de Holistische visie, dit betekend dat ik de mens als een geheel bekijk. Je geest is verbonden met je lichaam.

Ik geloof erin dat jou lichaam enorm veel wijsheid bevat.
Alle antwoorden zitten al in jou.
Soms is het alleen even lastig om erbij te komen.

In de drukke maatschappij verlies je soms de verbinding met jezelf. Dit zorgt voor angst, depressie, overwerk of relaties die niet goed voor je zijn. Het gevolg is vaak lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en hoofdpijn. We zoeken de oplossing dan vaak in iets buiten onszelf, zoals een nieuwe baan, een ander huis of spullen.

Hoe lang hou je het nog vol, het meedoen met de rest? Het doorrennen, struikelen en weer opstaan. Je lichaam dat steeds vaker gaat protesteren, vermoeidheid en hoofdpijn. Je energie die niet vrij kan stromen en de verbinding met jezelf die je zo mist. De vraag is of je zo verder wil gaan…

De sleutel voor heling zit in het verbinden met jezelf. Het voelen wat je behoeftes zijn, wat je nodig hebt en hierin keuzes durven maken. Je lijf is hierbij een belangrijke sleutel want het kan je aangeven wat goed voor je voelt en wat niet.

Deze vorm van coaching helpt je de verbinding met jezelf te herstellen. Het is een uitnodiging om te voelen.

Samen gaan we kijken in welke situatie jij je bevind en tegen welke problemen je op dit moment aanloopt. We zoeken naar de kern en vinden inzichten die je verder helpen op je pad.

Waar kun je me mee helpen?

Mensen komen met uiteenlopende vragen.
Een greep hieruit:

• Ik wil beter voor mezelf en mijn lijf zorgen
• Ik wil beter bij mijn gevoel komen
• Ik wil niet overspoeld worden door emoties
• Ik ben erg hard voor mezelf
• Ik stel niet genoeg grenzen
• Ik pik constant energie op van anderen
• Ik voel me soms een spons en heb hier last van

Ook werk ik veel met de volgende onderwerpen:

– Trauma
– Relatieproblemen
– Depressie/Angst
– Onzekerheid
– Stress
– Lichamelijke pijn
– Problemen in de familie

Elke sessie is anders en als therapeut heb ik een toolbox met oefeningen waar ik uit kan kiezen. Ik beoordeel wat het meest geschikt is op dat moment. Geen sessie is hetzelfde aangezien hij telkens afgestemd wordt op jou. 

Wat zeggen anderen?

Testimonials

“Toen ik bij Anouk binnenkwam liep ik vast in mijn leven. Ik worstelde met negatieve overtuigingen waar ik onzeker van werd. Ook werd ik vaak overspoeld door mijn eigen gevoelens. Na de eerste sessie voelde ik meteen zoveel rust. Ik kwam toen al meer in contact met mezelf en met mijn kern. Verder begin ik steeds meer vertrouwen te krijgen in mijn intuïtie en ook in de stappen die ik wil gaan zetten om hier meer mee te gaan doen” -Suzanne

“Ik ben bij Anouk terecht gekomen omdat ik vastliep in mijn vaste gewoontes. Ik was een flapuit en rende maar door op mijn manier. Daardoor was ik snel geïrriteerd en snapte mensen om me heen niet waarom ik zo reageerde.

Anouk heeft me geleerd niet overal maar op in te gaan, om niet zomaar overal ja op te zeggen. Je hoeft niet overal meteen op te antwoorden. Je mag ook de tijd nemen. Wel leerde ik om bij alles wat ik doe te communiceren en te uiten wat ik erbij voel, ook al is dit niet altijd even leuk. Ook leerde ik om dit meteen te doen en niet te wachten totdat het moment voorbij is.

De kracht van Anouk vond ik de Informele gesprekken, al wandelend in het bos met visuele handvaten. Ja dit was voor mij die ‘ knop’ die omging. Geen wijzende vinger, niet belerend maar begripvol ook al was mijn manier van communicatie niet altijd tactvol. Bedankt!” – Mandy

Meer recensies

Veelgestelde vragen:

Ik kan het denk ik zelf ook wel oplossen? 
Als je op mijn pagina terecht bent gekomen ben je waarschijnlijk naar iets op zoek. Vaak zien wij als mens onze eigen blinde vlekken niet. Er is iemand anders nodig die zonder oordeel vragen stelt, je spiegelt en met aandacht luistert. Ik kan je helpen om sneller de juiste stappen te zetten.

Wordt de coaching vergoed door de verzekeraar?
Ik heb de keuze gemaakt om niet samen te werken met verzekeringsmaatschappijen. Inmiddels krijgen veel mensen de coaching vergoed door hun werkgever.

Praktische informatie

Investering in jezelf: €50 – 75 minuten

Je mag altijd appen of bellen bij vragen op:
✆ 0031643957543

Of via e-mail:

Ik neem contact met je op

Tijdens een sessie worden o.a. de volgende technieken ingezet:

Ademwerk

Link leggen tussen lichaam en geest

Meditatie

Systemisch werk

ACT therapie

Ontspanningsoefeningen

Je innerlijke criticus

Trauma therapie

Heb je vragen?

Neem dan contact met me op.

Neem contact op