De afgelopen maanden waren een bijzondere tijd. Ineens bleken alle zekerheden die we dachten te hebben niet meer te bestaan. We moesten ons aanpassen aan een nieuwe normaal. Sommige mensen gingen door een proces van ziekte, verdriet en rouw. Anderen werden ineens teruggeworpen op zichzelf.

De krabbels in de volle agenda werden helemaal geschrapt. De verjaardagen, sportclub, de uitjes, de borrel van het werk. De drukte maakte plaats voor ruimte en verstilling.

Misschien heb je gemerkt dat er mensen in je omgeving zijn die je niet hebt gemist. Of juist dat er mensen belangrijk voor je zijn die je te weinig zag voor de crisis. Die je vanaf nu graag een andere rol wil geven in je leven.

Het kan zijn dat je hebt ervaren dat je alleen maar naar die ene verjaardag ging omdat je vond dat het zo hoorde. Dat je in plaats van deze uitjes een oude hobby opgepakt hebt die je enorm veel energie geeft .

Misschien heb je je werkplek enorm gemist of voel je toch dat er een verandering op dat gebied zit aan te komen. Kloppen de keuzes die je tot nu toe voor jezelf hebt gemaakt? Is de weegschaal in balans?

Om dit bij jezelf te onderzoeken heb ik een mooie oefening voor je die ik zelf regelmatig doe. Als ik merk dat ik minder energie begin te krijgen en mijn lichaam me signalen geeft, dan pak ik dit blaadje erbij en schrijf ik op welke zaken mij energie kosten en welke zaken mij energie geven. Het komt ook wel eens voor dat ik zie dat ik teveel dingen onderneem die me energie kosten. In dat geval maak ik keuzes en ga ik kijken wat ik los kan laten of hoe ik zaken anders in kan richten.

Het is een hele visuele oefening omdat je meteen ziet hoe de balans in jouw leven op dat moment is. Wil je deze oefening ook graag eens doen? Download hem dan via deze link Oefening Balans opmaken Hij wijst zich vanzelf 😊

Tips: het helpt als je lekker ontspannen bent en deze oefening met aandacht doet. Observeer ook eens wat je lijf je te vertellen heeft, ga je bruisen van dat nieuwe idee? Of krijg je een knoop in je maag als je denkt aan een bezoek of persoon? Schroom niet om het blaadje lekker vol te kladderen met je bevindingen.

Ik vind het heel leuk om van je te horen hoe de oefening voor je was. Laat gerust een berichtje achter in de comments.