Ben jij klaar om met jezelf op reis te gaan?

Wat leuk dat je interesse hebt in het retreat in Portugal. Uit ervaring weet ik dat het toch altijd een beetje spannend is om hiervoor te kiezen. Toch heb ik er altijd zoveel aan gehad en waren het stuk voor stuk ontzettend mooie ervaringen. Ik nodig jou dan ook graag uit voor een mooie reis in jezelf. Ik heb mijn uiterste best gedaan om een passend en mooi programma in elkaar te zetten.

De groep

De groep bestaat uit maximaal 4 mensen. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik zo iedereen voldoende persoonlijke aandacht kan geven. Dit vind ik belangrijk aangezien er vaak veel ontwikkeling plaatsvindt in korte tijd.

Het programma

Dagelijks hebben we 2 groepssessies, in de ochtend en in de avond. De natuur is hierbij onze gids en leidraad. Elke dag staat in het teken van een element, aarde, water, vuur & lucht. We gebruiken de prachtige natuur van deze omgeving. Zo vinden veel sessies buiten plaats zoals op het strand.

In het programma zit ook één uitgebreide individuele sessie inbegrepen. Dit is een combinatie tussen massage & coaching.

Alles is erop gericht om jou de verbinding te laten voelen met de natuur om je heen, met jezelf en je lichaam. We doen dit door oefeningen, ademhaling, meditatie maar ook beweging. Dit zorgt voor waardevolle inzichten en samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat je deze ook thuis kunt integreren.

De accommodatie 

Je verblijft samen met de groep in het BOHO riverhouse in Odeceixe, een superleuk huis midden in het natuurgebied de Costa Vincentia. Het ligt op 5 minuten met de auto van het prachtige strand. Het huis heeft 1 gedeelde kamer en 2 privekamers. Er is één badkamer aanwezig die gedeeld wordt.

Prijzen

Wat zit hierin inbegrepen?

  • Ontbijt en diner
  • twee groepssessies per dag
  • 1 uitgebreide individuele sessie
  • 5 overnachtingen

Wat zit niet bij de prijs?

  • vliegtickets
  • vervoer naar de accommodatie

Het eten

Het diner wordt gekookt door een professionele chef. We eten vegetarisch, vers en met de seizoenen mee. Het ontbijt wordt door ons verzorgd en bevat verse broodjes, lekker beleg, vers fruit en heerlijke verse sinaasappelsap van onze boom!

Het heeft iets magisch, een retraite. Even geen taken als moeder, partner, vriendin of dochter maar de volledige focus op jezelf.

Met gelijkgestemden in een groep, gezelligheid maar ook tijd voor jezelf die je precies kunt invullen zoals jij dat wilt. Je hebt elke dag de volledige middag voor jezelf.

Wat is er te doen in je vrije tijd?

De tijd tussen de sessies geef je zelf vorm. Denk aan:

• Een bezoekje aan de mooiste stranden
• Lees een goed boek
• Geniet in een van de vele restaurantjes
• Wandel door de natuurgebieden
• Yoga, rek en strek in een van de lessen

Niets moet alles mag, dit is jou tijd!

Vervoer

Het is aan te raden om een auto te huren aangezien alles hier vrij uitgestrekt is. Dit geeft de vrijheid om de mooiste plekjes te bezoeken tijdens je vakantie. Zodra de groep zich gevormd heeft kan er ook samen iets geregeld worden. Het is handig en een stuk goedkoper om bijvoorbeeld samen een auto te huren of een transfer te boeken. Daarnaast zijn er ook nog bussen en een trein. Wil je dit liever niet dan kan ik een transfer voor je regelen van het vliegveld en terug. Het vliegveld van Faro ligt op 1 u en 15 minuten rijd

en.

Veelgestelde vragen

Ik denk eraan om alleen te komen maar vindt het heel spannend. Wat denk jij ervan?

Alleen reizen kan heel spannend en ontzettend oncomfortabel zijn. Tegelijkertijd is solo reizen ook heel waardevol aangezien je het met jezelf moet doen. Het helpt je dichtbij jezelf te komen en echt te voelen waar jou behoeftes liggen. Je bent even geen mama, dochter, partner of vriendin. Je stapt in het vliegtuig om tijd door te brengen met jezelf en onderweg te leren van je ervaringen. Ondanks dat het spannend is, is het ook heel bijzonder en fijn om even de volledige focus op jezelf te hebben zonder afleiding.

Ervaringen groepsretraite Zuid-Limburg

In 2022 organiseerde ik een groepsretraite, de deelnemers schreven hun ervaringen op. Hier lees je alvast een aantal stukjes:

¨Het retraite begon voor mij als een uitdaging, zoveel nieuwe energieën om me heen. Zintuigen die helemaal open stonden door de mooie natuur die ik zag. Al snel vloog mijn energie alle kanten op en vroeg ik Anouk om hulp. Hoe ga ik om met al deze prikkels en wat kan ik op een dag als deze inzetten, voor mezelf zodat ik genoeg energie heb voor de hele dag. Ik kreeg oefeningen mee voor aarding en bescherming. Ik mocht meditaties en yoga ervaren, creatief zijn vanuit mijn innerlijk kind. Wauw, na dit alles ging ik zondag middag naar huis, vol in mijn kracht. Ik straal en accepteer dat ik met mijn hooggevoeligheid hier mag staan!¨– Meggy

¨Je weet van te voren niet precies wat je te wachten staat en je kent de andere deelnemers niet. Anouk stelde iedereen gelijk op zijn gemak en ze had een leuk programma opgesteld. De groep pakte zich goed samen. Het eten wat Anouk had gemaakt was overheerlijk en iedereen had hier ook lekker van gesmuld. Het programma zat goed in elkaar. Er werd rekening gehouden met de wensen van de groep. Er was ruimte om jezelf te zijn en om je even terug te trekken wanneer je hier behoefte aan had. Anouk is echt een topper en voelt goed aan wat iemand nodig heeft. Ze checkt bij iedereen even hoe ze zich voelen en geeft hier aandacht aan¨– Sandra

¨Anouk, Bedankt voor het heerlijke weekend. Ik heb er intens van genoten. Jou vrije ziel en open vizier draagt er aan bij dat iedereen kon zoals hij is. De energie die is vrijgekomen voel ik nog na zinderen! Volgend jaar weer…? Ik zeg: heel graag!🍀¨– Saskia

¨Doordat ik omringd werd door mooie mensen en mooie natuur waar we ons volop mee verbonden kon ik zijn wie ik ben. Wanneer je samen door de natuur loopt, in de natuur bent,  dan ontstaat er verbinding met het leven rondom je heen, einklang, dat er altijd is maar vaak alleen een fluistering heeft. Dit kun je voelen in energie golven en was ook duidelijk waarneembaar op bepaalde momenten voor mij.

Het voelde goed dat het programma niet heel strak gepland was, er was ruimte voor gesprekken, te lezen en je even terug te trekken; zo belangrijk in een overvol leven.

Hoe kort zo’n weekend dan lijkt te zijn, de uitwerking van omhulling, raakbaar durven zijn, aangeraakt worden werkt door en haalt naar je toe wat je nodig hebt voor je bewustzijnsgroei. Het zindert door.¨Pauline

De uitgebreide recensies vind je hier:

Recensies Holistisch retraite

Heb je nog vragen of wil je graag boeken?

Dit kan telefonisch of via whatsapp op:
0643957543

Of klik op de knop voor het contactformulier:

Ik neem contact met je op

Waarom de Westkust van Portugal?

prachtige, wilde natuur

ongerepte en rustige stranden

betaalbaar

geen massatoerisme

vriendelijke mensen

fijne energie

mooie wandelroutes

weg van de wereld gevoel

Heb je vragen?

Neem dan contact met me op.

Neem contact op