De voordelen van wandelcoaching

Wandelcoaching is een actieve manier van coachen waarin we een gesprek al wandelend in de natuur voeren. Ik vind het echt een ontzettend leuke en bijzondere manier van coachen, de voordelen heb ik hier op een rijtje gezet:

Het is een effectieve manier van coachen 
Wandelcoaching is niet alleen maar wandelen en praten. Samen kijken we naar je vraagstukken en diepen we deze uit. Je komt hierdoor tot nieuwe inzichten met de natuur als inspiratiebron. Je zet je lichaam letterlijk in beweging waardoor je minder gaat piekeren. Je malende gedachten komen tot rust en hierdoor kijk je met een frisse en heldere blik naar zaken die je bezig houden.

Je zet je zintuigen in 
In de natuur is het makkelijker om je zintuigen aan het werk te zetten. Denk maar aan het voelen van de zon op je gezicht en de wind die zachtjes om je heen blaast. Je hoort de vogeltjes fluiten en het ruisen van de bladeren. Een uitgestrekt veld voor je zien kan je een gevoel van ruimte geven. Dit zorgt ervoor dat je meer uit je hoofd komt en contact maakt met je lichaam tijdens het wandelen.

Je voelt je beter in de natuur 
Het wandelen in een een groen landschap zorgt ervoor dat je gelukshormonen aanmaakt zoals serotonine en dopamine. Deze hormonen zorgen ervoor dat je een ontspannen en blij gevoel krijgt.

Je vult je vitamine D aan
Als de zon op je huid schijnt maakt je lichaam vitamine D aan. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en een goede werking van je spieren. Het helpt je met beter slapen en verbetert je immuunsysteem.

Je loopt naast elkaar  
In een praktijkruimte zit je vaak tegenover elkaar en heb je tijdens het praten veel oogcontact. Bij wandelcoaching loop je naast elkaar waardoor het soms makkelijker is om je verhaal te doen.

De natuur kan je inspireren 
Er gebeuren vaak bijzondere dingen tijdens de sessies in de natuur. Zo was er een sessie waarbij ik samen met mijn cliënte bij een pad uitkwam dat zich splitste in drie verschillende paden. Ik vroeg aan haar welk pad ze wilde bewandelen en ze gaf aan dat ik maar een pad moest kiezen. Toen ik haar nogmaals vroeg om te kiezen schoot ze even in de weerstand. Toen ik vroeg wat dit met haar deed kwam de emotie, dit was een mooie metafoor. Kies je je eigen pad of laat je anderen de keuze voor je maken? Deze gebeurtenis maakte heel visueel wat er al een tijdje stond te gebeuren en zorgde hierdoor voor een enorm inzicht bij haar. Hoe mooi is het dat de natuur ons ook een liefdevolle spiegel kan voorhouden.

Wil je zelf ook een keer een wandelsessie ervaren? Neem dan contact met mij op.